Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΑΙΑΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων .......όσα παραμύθια κι αν ακούσει κανείς, η πραγματικότητα πάντα θα ‘ναι αυτή που αξίζει να γράφει ιστορία.!!!

 Το να Διεκδικώ ή καλύτερα να Διεκδικούμε συλλογικά οφείλουμε να το μάθουμε μεγαλώνοντας,  κάποιοι το μαθαίνουν νωρίτερα, κάποιοι άλλοι αργότερα και δυστυχώς κάποιοι καθόλου.

Με αφορμή την ΄Εγκριση όρων διακήρυξης δημοπρασίας, για μίσθωση χώρου στο κέντρο της  Δημ. Ενότητας Αγίων Αναργύρων (Από το Πρακτικό Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 48ης Συνεδρίασης (τακτική) της 10ης Νοεμβρίου 2020) η Νέα Δημοτική αρχή προχωρά ή καλύτερα προχώρησε σε αναζήτηση και μίσθωση χώρου που δεν ονοματίζει αλλά...... φωτογραφίζει όμως απόλυτα τον χώρο !!! 
Για αυτήν την αναζήτηση οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής απάντησαν στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Οικονομική Επιτροπή δημοτικό σύμβουλο Γιώργος Βαρλά (ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το ποιοι χώροι θα μπορούσαν να καλύψουν τις παραπάνω προϋποθέσεις) ότι απευθύνονται στη ΓΑΙΟΣΕ για τους χωρους του ΟΣΕ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο 301 και στην Περιφέρεια Αττικής για το Πάρκο Α. Τρίτσης.


Το χρονικό περιθώριο που άφηνε η προκήρυξη της Δημοτικής Αρχής μόλις 10 ημέρες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας , με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν για τον κάθε υποτιθέμενο ενδιαφερόμενο, σου γεννούν εκ των πραγμάτων ερωτήματα ή απορίες!!!

Ένα θέμα τόσο σοβαρό η σημερινή Διοίκηση βρίσκει σκόπιμο να το περάσει εκτός ημερησίας διάταξης και ως έκτακτο !!! 

Γιατί τόση βιασύνη ;

Γιατί άραγε τέτοιου είδους θέματα που αφορούν χώρους και εκτάσεις που διαχρονικά συνετέλεσαν στην συνεχή υποβάθμιση της Πόλης μας , η Ενημέρωση , ο Διάλογος , η Διαβούλευση , η Συμμετοχή Πολιτών ,Φορέων , Συλλόγων κλπ να θέλετε να απέχουν ; Αντιθέτως επιβάλλεται να είναι παρόν.....είναι αυτές οι διαδικασίες που ονομάζονται Δημοκρατικές Διαδικασίες !!! Είναι αυτές οι διαδικασίες που φέρνουν Διοίκηση και Κοινωνία να αντιμετωπίσουν κοινά προβλήματα προς το κοινό συμφέρον της Πόλης μας !!! 

Άραγε θυμάται η Δημοτική Αρχή τι έλεγαν στην ορκωμοσία της ; 

......ζητάμε τις συνεργασίες όλων των παρατάξεων και όλων των ενεργών Δημοτών για την επόμενη μέρα και για το καλό της Πόλης μας , κλείσατε την ομιλία σας μάλιστα λέγοντας δεν ήρθαμε να αλλάξουμε πόλη αλλά να αλλάξουμε την πόλη. 

Αλήθεια με αυτές τις πρακτικές κάνετε πράξη όσα λέγατε τότε  

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώσει τους Δημότες της αν όντως αναφέρεται στον χώρο του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων η αλλιώς τι προτίθεται να κάνει για μία έκταση που απουσιάζει απ τις Διεκδικήσεις όπως η ίδια δεν αναφέρει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και Στρατηγικό Σχεδιασμό που κατέθεσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναφορικά η ημερομηνία μεταξύ διακήρυξης δημοπρασίας, για μίσθωση χώρου και Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι για το μεν πρώτο 10/11/2020 και για το δε δεύτερο 2/11/2020 !!!

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που κατατέθηκε 2/11/2020 να μην γίνεται καμία αναφορά για διεκδίκηση της έκτασης του ΟΣΕ , ενώ κάνει αναφορά για χώρους όπως το 301 Ε.Β και Υπουργείου Γεωργίας ;

Πόσο τυχαίο είναι μια έκταση όπως του ΟΣΕ που δεν υπάρχει στις Διεκδικήσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής στο Ε.Π να έρχεται ως κατεπείγον 8/11/2020 για μίσθωση χώρων φωτογραφίζοντας στην ουσία την εν λόγο έκταση ;  

Μεταξύ της Προκήρυξης Δημοπρασίας και των στοιχείων όσο αφορά την έκταση αναζήτησης υπάρχουν πολλά κοινά σημεία που αποτυπώνεται σε μελέτη της ΓΑΙΑΟΣΕ !!! Σύμφωνα με τα στοιχεία ο σημερινός χώρος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι 64.628 m2 απ την πλευρά της η Δημοτική Αρχή αναζητά για την μίσθωση χώρου συνολικού εμβαδού άνω των 60.000 τμ. στον οποίο θα πρέπει να υφίστανται και ισόγεια οικήματα, συνολικής επιφανείας (τμηματικά ή μη) περί τα 4.500 τμ. Η ΓΑΙΑΟΣΕ στα στοιχεία της εμφανίζει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 4.773,52 τμ. 




Πέρα όμως απ τα κοινά στοιχεία όπως τα παραπάνω (που πιθανόν μπορεί να ισχυριστεί ο καθένας ότι είναι τυχαία!!!) , φαίνεται μέσα από τα έγγραφα ο διαχρονικός εμπαιγμός Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ΓΑΙΑΟΣΕ να λαμβάνει τέλος προκρίνοντας συγκεκριμένο σενάριο μέσα από μελέτη βιωσιμότητας που είχε διενεργηθεί το 2017 !!! Μελέτη που και η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδέχεται απόλυτα. 
Φυσικά η μελέτη όπως άλλωστε και οι περισσότερες τέτοιου είδους μελέτες που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες έχει θετικά και αρνητικά συμπεράσματα. Θέλει λοιπόν μια ιδιαίτερη προσοχή γιατί αρκετές φορές τα θετικά που αναφέρονται ως όμορφες λέξεις και προτάσεις σε μελέτες αποδεικνύονται στο τέλος  ως το τυράκι σε μια φάκα που δεν θέλουμε να δούμε!!! 
Σε κάθε περίπτωση μια μελέτη η οποία δεν κάνει καμία αναφορά στον Δήμο μας ,που δεν στηρίχτηκε σε διαβούλευση με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία , κοινός απαξιώνει θεσμούς και πολίτες δεν μπορεί στο γενικό συμπέρασμα της να αναφέρεται ότι: η αξιοποίηση της έκτασης προσφέρει σημαντική αναβάθμιση και ότι αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων με δυνητικά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Σε ποια αναβάθμιση αναφέρεται η μελέτη όταν δεν κάνει καμία αναφορά για όλο το μήκος των υπέργειων γραμμών του ΟΣΕ ; Για ποια αναβάθμιση και για ποιους εμπλεκόμενους φορείς μιλάει η μελέτη ;  με αυτούς που μέχρι σήμερα απαξίωσε συστηματικά από κάθε διαβούλευση ; 
Αλήθεια τι πιστεύουν πως είναι οι Δημότες των Αγίων Αναργύρων ο ΟΣΕ ,η ΓΑΙΑΟΣΕ και του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ; 
Ποιος ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής στα σχέδια της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για την συγκεκριμένη έκταση  ;
 Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  ;...... Αυτή προφανώς ξεχάστηκε να συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και Στρατηγικό Σχεδιασμό Σεπτέμβριος 2020 !!! 
Ξέχασαν επίσης ότι τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας και ιδίως σε θέματα όπως αυτό του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων και περί διεκδικήσεων δεν μπορούν να δρομολογούνται λύσεις σε κλειστά γραφεία με την συμμετοχή ορισμένων εκλεγμένων και εννοούμε τις επιτροπές και με απόντα την Κοινωνία (Πολίτες , Συλλόγους , Φορείς) . Φυσικά και είναι Νόμιμο, άλλωστε είναι ένα απ τα Κυβερνητικά τρικάκια της Κυβέρνησης ( λόγο εκλογικού Νόμου απλής αναλογικής ) για θέματα που δεν εγκρίνονται ή δεν θα εγκριθούν απ την πλειοψηφία του ΔΣ να περνάνε απ τις επιτροπές εκπληρώνοντας πολλές φορές πολιτικές εντολές !!! 
Η Τελευταία παράγραφο - ένας απ τους όρους της Δημοπρασίας προκαλεί απορίες !!!  
                      
Για το θέμα του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων είχε τοποθετηθεί ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ  κ. Κεφαλογιάννης πριν απο 1 χρόνο στην Βουλή 

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όποια Διεκδίκηση κοινός μας τελείωσε και την θέση του Διεκδικώ πήρε το παραχωρώ , παραχωρώ το δικαίωμα του Διεκδικώ...... και μισθώνω αυτό που δεν Διεκδίκησα !!! 
Ένα μεγάλο θέμα - πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί οριστικά για τον Δήμο μας δυστυχώς παραμένει , και δυστυχώς δρομολογείται λύση ερήμην της τοπικής κοινωνίας της Πόλης μας !!!  
 Στον Δήμο μας σήμερα προφανώς δεν θυμούνται ή ξέχασαν ότι χώροι και έργα όπως το Ά ΚΑΠΗ ( Ν.Πλαστήρα ) Γραμμές Λαυρίου ( ρέμα Γ. Παπανδρέου )  22στρμ. 301 στα Μυκονιάτικα , Υπογειοποίηση γραμμών ΟΣΕ και λοιποί άλλοι χώροι κατακτήθηκαν από αγώνες και  Διεκδικήσεις Πολιτών και Δημοτικής Αρχής. 

Διεκδικώ  σημαίνει να εκφράζω τις επιθυμίες μου με σεβασμό σε ότι μου αξίζει ακόμα και αν η άλλη πλευρά μπορεί  να μην μου παραχωρήσει αυτό που του ζητάω. Ακόμα κι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με απόρριψη. 

Η επιμονή και η υπομονή πολλές φορές έφεραν αποτελέσματα .

Κάθε ανασκόπησή λοιπόν στο παρελθόν είναι πως όσα παραμύθια κι αν ακούσει κανείς, η πραγματικότητα πάντα θα ‘ναι αυτή που αξίζει να γράφει ιστορία.

Και η πραγματικότητα απ το παρελθόν (που σήμερα αγνοείται) είναι ότι χώροι όπως οι παραπάνω που περιγράψαμε αλλά και άλλοι χώροι που σήμερα περπατάμε , επισκεπτόμαστε κλπ δεν μας χαρίστηκαν , κερδήθηκαν μέσα από συνεχείς αγώνες Διεκδικήσεων !!!


Στο πρόσφατο παρελθόν οι όποιες χλιαρές διεκδικήσεις έμειναν αναπάντητες.....!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΟΣΕ  2018-08-27

Απόσπασμα επιστολής 

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

   https://www.agan.gov.gr/assets/images/uploads/article2965/epistoli.prothipourgos.pdf

Το αν ποτέ απαντήθηκε η Επιστολή του τότε Δημάρχου και Διοίκησης......άγνωστο !!! Θα θέλαμε να ξέρουμε όμως την απάντηση του τότε Πρωθυπουργού στα αναφερόμενα της επιστολής της τότε Διοίκησης της Πόλης μας !!! 

 Επιστολή που το ΔΣ αποφάσισε (ακόμα και αυτοί που σήμερα βρίσκονται στην Διοίκηση του Δήμου μας,βέβαια όλα αυτά έγιναν τότε....σήμερα ; ) και που καλός αποφάσισε να σταλεί στον τότε Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Και πως να απαντηθεί όταν οι προθέσεις του τότε Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ( κ.Χρήστος Σπίρτζης ) και Διοίκησης ΓΑΙΑΟΣΕ (Αθανάσιο Σχίζα Διευθύνων Σύμβουλος στην ΓΑΙΑΟΣΕ) είχε δρομολογήσει το τι μέλλει γενέσθαι....!!!

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017 Αρ. Πρωτ.: 45429


`

Μελέτη που μέχρι και σήμερα προκρίνει και η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και η ΓΑΙΑΟΣΕ .  Μάλιστα ο σημερινός Υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης κάνει σαφέστατη αναφορά μέσα απ τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις που έχει δεχτεί εντός του Κοινοβουλίου.
  

Γίνεται λοιπόν γνωστό ποιες είναι οι προθέσεις Υπουργείου και ΓΑΙΑΟΣΕ όσες φορές και αν ερωτήθηκε στην Βουλή. Ακολουθούν αυτό που η μελέτη της ΓΑΙΑΟΣΕ υποδεικνύει χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε ότι πραγματικά αξίζει για τον Δήμο μας , την δωρεάν παραχώρηση και όχι την παραχώρηση μέσω μίσθωσης !!! Δωρεάν παραχώρηση όλης της έκτασης του ΟΣΕ υπέργειων γραμμών και Σ.Σ Αγίων Αναργύρων !!!
 Η Πόλη μας δικαιούται ότι της αξίζει για όλα αυτά που βίωσε επί δεκαετίες , μιας συνεχιζόμενης υποβάθμισης του κέντρου του Δήμου μας , απ την εποχή της λειτουργίας των γραμμών ΟΣΕ με τα όσα προβλήματα προκαλούσε τότε μέχρι και σήμερα με την παντελή εγκατάλειψη και την αδιαφορία !!!   
Η μόνη αναφορά που γίνεται απ τον κ. Κεφαλογιάννη για τον Δήμο μας  όπως έχουμε δημοσιεύσει παραπάνω απόσπασμα απ τα πρακτικά της Βουλής είναι ότι :
 

Είναι ξεκάθαρη η θέση και η πρόταση ταυτόχρονα προς τον Δήμο μας της Κυβέρνησης μέσω του αρμόδιου Υπουργείου δια στόματος κ. Κεφαλογιάννη τα περί μισθώσεως του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων. 
Μιας Κυβέρνησης που η ιδιωτικοποίηση είναι ιδεολογία της και την κάνει πράξη, και με μια «Ανεξάρτητη» Δημοτική Αρχή που έχει δείξει μέχρι σήμερα τα Ανεξάρτητα κατά τα άλλα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα !!!
Τι αναφέρει όμως η μελέτη ;


Στην μελέτη της ΓΑΙΑΟΣΕ η μόνη αναφορά που κάνει για τον σχεδιασμό γίνεται μεταξύ της ίδιας της ΓΑΙΑΟΣΕ του Επενδυτή και του Χορηγού , ο Δήμος ουσιαστικά μπορεί να συμμετέχει μόνο ως Επενδυτής ή Χορηγός !!! Και στις δυο αυτές περιπτώσεις το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι που εύλογα γεννά το ερώτημα πόσα ; και από που ; 
Υπάρχει απ την πλευρά της Διοίκησης κάποια ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική πρόταση ή μελέτη που οικονομικά εξασφαλίζει (έστω και με μίσθωμα αν θέλετε ) την αξιοποίηση της έκτασης και την αναβάθμιση του κέντρου της Πόλης ; 
Μήπως υπάρχει κάποια συμφωνία της Δημοτικής Αρχής που δεσμεύει το Υπουργείο Υποδομών και ΓΑΙΑΟΣΕ ; Αν όντως υπάρχει μια πιθανή συμφωνία που δεν γνωρίζει κανείς , ποια είναι η συμφωνία και ποιες οι εγγυήσεις ; 
ή Μήπως υπάρχει η συμφωνία μιας πρακτικής...... ΤΟ ΜΙΣΘΩΝΩ - ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΩ  = ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΩ ;     
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης έκανε αναφορά ως μια πρόταση προς την πλευράς της Δημοτικής Αρχής που εύκολα όπως δείχνουν οι εξελίξεις μάλλον υιοθετεί....... την μίσθωση του χώρου. 
Τι λέει όμως η μελέτη για τα σενάρια αξιοποίησης του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων 

  




    



Σχετικά με το σενάριο περί μίσθωσης του χώρου , όπως έχει προτείνει ο κ. Κεφαλογιάννης  η μελέτη για λογαριασμό της ΓΑΙΑΟΣΕ αναφέρει :
Το τελικό συμπέρασμα της μελέτης δεν είναι η μίσθωση ή αλλιώς το Πρώτο σενάριο για την ΓΑΙΑΟΣΕ καθώς γίνεται απολύτως κατανοητό αυτό που λέει : είναι δύσκολο να βρεθεί μισθωτής για την εν λόγω έκταση χωρίς να πραγματοποιηθεί αναβάθμισή της και να χρησιμοποιηθεί ως έχει. 
Αν λάβουμε υπόψη μας πως μια αναβάθμιση είναι οι εξωτερικοί χώροι τότε σύμφωνα με την μελέτη :To συνολικό κόστος για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων/χώρων πρασίνου ανέρχεται σε 2.014.155 €, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης υπολογίζεται ως το 2% του κόστους διαμόρφωσης (40.283 €). Ενώ ένα άλλο κομμάτι αναβάθμισης είναι το κόστος κατασκευής των χώρων που ανέρχεται σε 4.869.000 € και ανάλογα με το οικονομικό σενάριο, βαραίνουν και στις δυο περιπτώσεις την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ή τον επενδυτή. 
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να συμμετέχει οικονομικά για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων , σε αυτή την έκταση που η Κυβέρνηση Ν.Δ μέσω του κ. Κεφαλλογίαννη προτείνει να μισθωθεί απ τον Δημοτική Αρχή !!!    

   . Η μελέτη προκρίνει το Δεύτερο σενάριο που υιοθετείται απ την ΓΑΙΑΟΣΕ και την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όπου και αναφέρει ότι:
Καλό λοιπόν  θα ήταν να θέσουμε όρια  σε αυτά που μας αξίζουν και σε αυτά που δεν μας αξίζουν. 
Αυτό που δεν μας αξίζει είναι η απαξίωση της ενημέρωσης , της συμμετοχής , της διαβούλευσης στα μεγάλα θέματα που αφορούν την Πόλη μας και την Κοινωνία της ,πολύ περισσότερο τώρα με μια Κυβέρνηση που η ιδιωτικοποίηση είναι ιδεολογία της και την κάνει πράξη.

Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι το άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών ,με εξωστρέφεια , με θεσμοθέτηση διαδικασιών διαβούλευσης ως προαπαιτούμενο αυτοδιοικητικών αποφάσεων.

Πιστεύουμε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνδυασμένων ενεργειών με αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά και με την συμμετοχή των πολιτών.

Διεκδικώ σημαίνει δεν επιτρέπω να παραβιάζονται τα όριά μου .

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Μέλη ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ -Δίκτυο Πολιτών Αγ. Αναργύρων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ