Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020 και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος  της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!!

Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και  χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης  , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ   !!!

Έρχεται στην ουσία σε πλήρη Αντίθεση με το επείγον της απόφασης για μίσθωση απ την Δημοτική Αρχή !!!

Δεύτερον είπε:  ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ( εννοείται ακόμα και αυτή της μίσθωσης όπως επιχειρεί η Δημοτική Αρχή ) θα πρέπει  η Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας να είναι μέσα από μια εμπεριστατωμένη μελέτη που να  εξασφαλίζει την  βιωσιμότητα της . Μια παραχώρηση χωρίς όρους χωρίς προϋποθέσεις  χωρίς διασφάλιση των παραμέτρων όπως η επαρκής  χρηματοδότησης , ο υλοποιήσιμος σχεδιασμός σε καμιά περίπτωση δεν προσιδιάζει στη βέλτιστη αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας  , θα ήταν εύκολο να γίνει μια παραχώρηση αλλά χωρίς αυτές τις παραμέτρους δεν υπάρχει ουσιαστική αξιοποίηση . Για να υπάρχει μια ουσιαστική αξιοποίηση θα πρέπει να δούμε την ανακαίνιση των κτιρίων την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών  προσπελασιμότητας των κατοίκων όλα αυτά είναι ακόμα σε ένα πρωτόλειο στάδιο , μια απλή παραχώρηση χωρίς κανένα πλάνο δεν εξυπηρετεί κανέναν

Τι από όλα αυτά που είπε ο κ. Κεφαλογιάννης έχουν γίνει απ την Δημοτική Αρχή ;               

Γιατί αν έχουν γίνει  τότε ο Υφυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος και εκτιθείτε  !!!

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογίαννης  επανέλαβε αυτό και που πριν ένα χρόνο περίπου απ το ίδιο βήμα και πάλι στην Δευτερολογία του κατά το κλείσιμο της ομιλίας του τι είπε :

Προτείνει  εάν υπάρχει η διάθεση η Δημοτική Αρχή μαζί με τοπικούς φορείς και πολίτες σε ΕΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ , ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ πως μπορούμε να προχωρήσουμε .

 τι είχε πει πριν ένα χρόνο :

…..θα µπορούσε, αν θέλετε, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, στην οποία θα χαρώ πολύ να θέλει, αν θέλετε, να συμμετάσχετε και εσείς, προκειμένου να δούµε όλες τις λύσεις τις ενδεχόμενες για το συγκεκριμένο σταθµό και ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. 

Και στις δύο αυτές αναφορές γίνεται λόγος για μια διαβούλευση ή έστω συζήτηση με την συμμετοχή όλων !!!

Πράγμα που η Δημοτική Αρχή αγνόησε και αγνοεί μετά την κατεπείγουσα πρόταση της όπως την ονόμασε στην Οικονομική Επιτροπή .

Στην προηγούμενη ανάρτηση μας επί του θέματος της έκτασης ΟΣΕ  είχαμε αναφέρει ότι :

Γιατί τόση βιασύνη ;

Γιατί άραγε τέτοιου είδους θέματα που αφορούν χώρους και εκτάσεις που διαχρονικά συνετέλεσαν στην συνεχή υποβάθμιση της Πόλης μας , η Ενημέρωση , ο Διάλογος , η Διαβούλευση , η Συμμετοχή Πολιτών ,Φορέων , Συλλόγων κλπ να θέλετε να απέχουν ;                                                                                                                                                      Αντιθέτως επιβάλλεται να είναι παρόν.....είναι αυτές οι διαδικασίες που ονομάζονται Δημοκρατικές Διαδικασίες !!! Είναι αυτές οι διαδικασίες που φέρνουν Διοίκηση και Κοινωνία να αντιμετωπίσουν κοινά προβλήματα προς το κοινό συμφέρον της Πόλης μας !!!

Το νέο στοιχείο που παρουσίασε ως προς συζήτηση αξιοποίησης των γραμμών είναι στην αναφορά που γίνεται στην Δευτερολογία του κ. Κεφαλογιάννη για ένα μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής ,  μιας ανάπτυξης τοπικής σιδηροδρομικής συγκοινωνίας .

Όλα τα άλλα είναι αναφορές που γίνονται και στην μελέτη για την ΓΑΙΑΟΣΕ το 20017 όπως είχαμε αναρτήσει πριν λίγες μέρες  !!!

Μένει να δούμε αν η μελέτη της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι σε ισχύει ή θα γίνει μια νέα μελέτη που θα προέρχεται μέσα απ αυτό που ο ίδιος ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δηλώνει την διάθεση του για μια ουσιαστική  συζήτηση μεταξύ Δήμου , Τοπικούς φορείς και  Πολιτών. 

Το σημαντικό στην ομιλία του κ. Κεφαλογίαννη  είναι ότι ο  χρόνος  προετοιμασίας είναι αρκετός ( μηνών όπως αναφέρει ) για μια συζήτηση στην ουσία διαβούλευση όπως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με όλους τους τοπικούς φορείς και πολίτες για ένα ουσιαστικό διάλογο για την καλύτερη λύση παραχώρησης και αξιοποίησης του Σ.Σ Αγίων Αναργύρων.

Με βάση σε όσα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών η  Δημοτική Αρχή θα πρέπει είτε να συμφωνήσει σε το ότι αναφέρθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης  και να αποσύρει  - ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον διαγωνισμό μίσθωσης , είτε να παρουσιάσει όλα τα παραπάνω εκθέτοντας τον κ. Κεφαλογίαννη !!!

Η Διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς και πολίτες  είναι ο δρόμος προς μια ουσιαστική και οριστική λύση αξιοποίησης της έκτασης του ΟΣΕ . Οι συνθήκες λόγο της πανδημίας ευνοούν στο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ενημέρωσης και  προετοιμασίας  σε όλους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες  τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους και σε χρόνο που η συνθήκες το επιτρέψουν. Ο χρόνος κάποιες φορές θα πρέπει να γίνεται σύμμαχος μας όχι να τον αγνοούμε και  να τον προσπερνάμε απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Πόλης μας που αναζητούν λύσεις προς το κοινό συμφέρον !!!  

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες  δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι  , υπάρχει ένας νικητής και αυτή είναι η Πόλη μας !!!

 Δείτε την ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών  


Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Αγίων Αναργύρων Καματερού .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω