Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την:

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )  

ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)  

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020 και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.

Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ.

Σημαντική και καθοριστική συμμετοχή ήταν και είναι της Βουλευτή Δυτικού τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, όπου τον Οκτώβριο του 2020 και με τα ως τότε στοιχεία καταθέτει επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό δίνοντας την πολιτική διάσταση στο διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και η πολιτική δέσμευση επίλυσης και την τήρηση όλων των χρονοδιαγραμμάτων καθώς μέχρι τότε τα στοιχεία που είχαμε και μετέπειτα παρουσιάσαμε από τον ΑΔΜΗΕ έδειχναν την λύση του προβλήματος, πέρα όμως από τις προσπάθειες μας ως Δίκτυο Πολιτών χρειαζόταν επιτακτικά θα λέγαμε η Πολιτική δέσμευση των όσων αρχικά αποτύπωνε στα προς έγκριση ο αρμόδιος φορέας ΑΔΜΗΕ. Αυτό έγινε με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας στην Βουλή στην επερώτηση της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κας. Νάντιας Γιαννακοπούλου .

περισσότερα στοιχεία θα δείτε εδώ.                

 https://team-en-en-tec.blogspot.com/2020/10/60.html 

https://www.westnews.gr/el/dimotika/agioi_anarguroikamatero/ypogeiopoiisi_grammon_ycilis_tasis_stous_agious_anargurous.html?fbclid=IwAR2MNhjswCtjmc0WkiUL8zTPPmKjxMqSvDEIw7Mhq78a_3zCGcXu2fJ-2kg

https://team-en-en-tec.blogspot.com/2020/11/blog-post_4.html

https://team-en-en-tec.blogspot.com/2021/02/2023-2024.html

Σήμερα όλες αυτές οι προσπάθειες ,αγώνες πολιτών και δεσμεύσεις από πλευράς πολιτείας αποτυπώνωνται στο ΦΕΚ https://www.e-nomothesia.gr/energeia/apofaseis-rae/ilektrismos/apophase-rae611-2022-phek-410b-3-2-2022.html

Πέραν όλων αυτών ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δεν σταματήσαμε.....

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω αναδείξαμε και αναδεικνύουμε ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα πυλώνων και Γραμμών Μεταφοράς Υψηλής Τάσης (Γ.Μ Υ.Τ) όπως και της Μέσης /Χαμηλής Τάσης.

Αναφερόμαστε στην γραμμή στην  Γ.Μ 150 kV Σημείο Ζεύξης Αγίων Αναργύρων - Αχαρνών, (2Β - διπλού κυκλώματος)  συνολικού μήκους 8,4 χιλιομέτρων. Οι πυλώνες  εδράζονται εντός του Πάρκου Τρίτση και συνορεύουν ακριβώς με το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» Η ανωτέρω ΓΜ ΥΤ συνεχίζει μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής Γεροβουνού της Δ.Ε  Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη περιοχή.

Με πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Αγίων Αναργύρων και της Βουλευτή Β΄Αθήνας Δυτικού τομέα κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου κατατέθηκε στης 29/03/2021 σχετική  επερώτηση με Α.Π: 633/29-3-2021, με  θέμα:

«Αναγκαίος ο άμεσος προγραμματισμός για αποξήλωση και της τελευταίας εναέριας Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αντικατάσταση της  με υπόγεια καλώδια Υ.Τ ( περισσότερα εδώ https://team-en-en-tec.blogspot.com/2021/02/2023-2024.html )

Για όλα αυτά ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε τον Ιούνιο του 2021 τους κατοίκους αρχικά πέριξ του Υποσταθμού 


Μέσα από αυτές τις ενημερώσεις σχετικά με την Υπογειοποίηση των γραμμών Υ/Τ, την αποξήλωση των πυλώνων και τον εκσυγχρονισμό του Υποσταθμού σε Νέα τεχνολογία κλειστού τύπου GIS προέκυψε το αίτημα των κατοίκων για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ (τονίζουμε την λέξη ΜΕΤΑΦΟΡΑ) των μετασχηματιστών που βρίσκονται πέριξ του Υποσταθμού και σε κοντινή απόσταση εντός αυτού, καθώς προβλέπεται η κατασκευή-εκσυγχρονισμός του. Είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία ώστε να ενταχθούν στις μελέτες του ΑΔΜΗΕ.

Αρμόδιος φορέας για την μεταφορά των Μ/Σ είναι ο ΔΕΔΔΗΕ όχι ο ΑΔΜΗΕ, για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι συνέταξαν αίτημα με 71 υπογραφές το οποίο και το προώθησαν προς στο Κοινοτικό Συμβούλιο προς απόφαση και προώθηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

      

Στο σημείο αυτό ως Δίκτυο Πολιτών οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι θα ακολουθούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλες του τις βαθμίδες χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Ένας από αυτούς είναι και τα Κοινοτικά ή Τοπικά συμβούλια το ίδιο εκλεγμένα όπως και τα Δημοτικά συμβούλια, για ένα τέτοιο θέμα που διαχρονικά υπάρχει στην Πόλη μας η ενημέρωση έγινε σε όλα τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, το ίδιο  είχαμε κάνει και για το θέμα της διεκδίκησης για υπογειοποίηση της γραμμής Πάρκο Τρίτση - Γεροβουνό της κοινότητας Καματερού 27/04/2021.
Την ίδια ημερομηνία (27/04/2021) αποστείλαμε σε όλο το ΔΣ όλα τα στοιχεία και ζητούσαμε τα θέματα να έρθουν προς ενημέρωση και λήψη αποφάσεων !!! 

Τελικά τα όλα θέματα ήρθαν στο ΔΣ στης αρχές Νοεμβρίου (10/11/2021) μετά την απόφαση υπ.αριθμ. 8/2021 - 24-6-2021 της Κοινότητας Αγ. Αναργύρων, καθώς και με την κοινή εισήγηση των Δημοτικών Παρατάξεων:
ΠΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  (Μαρία Παπαναγιωτάκη, Ιωάννης Μαλτέζος, Διονύσιος Δημάκος, Παναγιώτα Καρκαλέτση Γεντέκου,Θεόδωρος Μαξούρας)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ (Μπιζά Αφροδίτη, Νίκος Πατσούρας, Αικατερίνη Δημόκα, Παναγιώτης Καλαράς, Ανδρέας Δημητρόπουλος)

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ  (Σωτήριος Καμαρινόπουλος, Δημήτριος Δημάκος, Σπαθαρίωτης Εμμανουήλ, Σταμάτιος Μανάρας )

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ  (Σταύρος Νικητόπουλος, Μαρία Στίγκα)

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Περικλής Παπαγεωργίου (επικεφαλής της παράταξης ΙΔΕΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) 
Επίσης παρεμφερείς αιτήματα απέστειλαν οι Δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση (Σκολαρίκος Θεόδωρος)  και Ανυπότακτη Πόλη (Γεωργία Νίκα) 
Στο ΔΣ παρευρέθηκαν και μίλησαν:
Η Βουλευτής Δυτικού τομέα Β2 Αθήνας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου
Το στέλεχος του ΑΔΜΗΕ κος Αθανάσιος Μαυρογιώργος
Εκπρόσωπος του Δικτύου Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κος Χρήστος Παϊσόπουλος
Εκπρόσωπος κατοίκων και μέλος Δικτύου Πολιτών κος Νίκος Διανόγλου  
Δείτε το ΔΣ εδώ  
 
Σύμφωνα με όσα ελέγχθηκαν αναφορικά με το αίτημα των κατοίκων για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ εντός τού  Υ/Σ των Μ/Σ πέριξ από αυτόν και αυτοί είναι :
Δερβενακίων και Ικάρων έξωθεν εισόδου Υ/Σ 

 Νικ. Πλαστήρα έναντι 7ου Δημοτικού Σχολείου

Νικ. Πλαστήρα και Ναυαρίνου

Για τους παραπάνω Μ/Σ το αίτημα των κατοίκων είναι ξεκάθαρα η ΜΕΤΑΦΟΡΑ και όχι η υπογειοποίηση στο γενικό πλάνο όπως παρουσιάστηκε στο ΔΣ. Σήμερα που ήδη τα έργα έχουν εγκριθεί και αποτυπώνωνται στο ΦΕΚ, (ΦΕΚ το οποίο χρονικά αναμενόταν αρχικά τον Οκτώβριο του 2022  ΓΜ150. Σ. 167) είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Δήμου μας προς στον ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το αίτημα των κατοίκων για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ των παραπάνω Μ/Σ. Το δε χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης ΦΕΚ δείχνει ένα κέρδος σε χρόνο 8 μηνών από τον αρχικό σχεδιασμό του φορέα ΑΔΜΗΕ.     
Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν οι οριστικές μελέτες και τα έργα να ξεκινήσουν νωρίτερα, σε συνδυασμό δε με την επίσκεψη κλιμακίου του ΑΔΜΗΕ στον Δήμο μας το καλοκαίρι του 2021 όπως ελέγχθηκε στο ΔΣ,  όπου και ενημερώθηκαν για την επιλογή της διαδρομής των έργων που αφορά την Υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης και ως δρόμος προκρίνεται η Λάμπρου Κατσώνη από το ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας.
Όλα αυτά συντελούν στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στην μεταφορά των Μ/Σ σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών για να ενταχθούν στην οριστική μελέτη του ΑΔΜΗΕ στο έργο εκσυγχρονισμού -- νέας τεχνολογίας κλειστού τύπου του Υ/Σ Χαλκηδόνας, και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με Αριθ. Απόφασης 264/2021 στης 10/11//2021     

Η δημοσίευση έγκρισης των έργων στο εν λόγο ΦΕΚ έρχεται να δώσει ένα οριστικό τέλος σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της Πόλης μας και ειδικότερα στην περιοχή της Ανάκασας !!!
Όταν για πρώτη φορά μιλήσαμε για το τέλος των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης και τον εκσυγχρονισμό του υποσταθμού το 2020 κάποιοι δεν το πίστεψαν, άλλοι αδιαφόρησαν, άλλοι μας ειρωνεύτηκαν και άλλοι μας χλεύασαν....!!!

Ένα έργο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο μας με χρηματοδότηση 100% από τον αρμόδιο φορέα ΑΔΜΗΕ !!!

Ένα έργο που αγγίζει και ίσως ξεπεράσει τα 14.000.000 ευρώ !!! 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όσο μπορούμε τα εν λόγο θέματα μέχρι και την ολοκλήρωση τους, θα αφήσουμε τα τυχόν λαλίστατα ή μουγκά παπαγαλάκια διαφόρων χρωμάτων να κάνουν την δουλεία τους.....άλλωστε τα λόγια τα παίρνει ο άνεμος, τα πραγματικά στοιχεία λένε πάντα την αλήθεια !!!

    
Συνεχίζουμε....!!!
       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ