Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με την τροπολογία Αυγενάκη κατάδικοι παράγοντες θα διοικούν!


Μια πτυχή που σοκάρει κρύβει η τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη για τα κωλύματα των παραγόντων.
Στην επίμαχη τροπολογία υπάρχει μία τροποποίηση που αφορά τους αθλητικούς παράγοντες, που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακούργημα.


Για την ώρα, ο νόμος προβλέπει μέχρι τώρα έλεγε πως δεν μπορεί κάποιος να είναι παράγοντας ή και μέτοχος σε κάποια ΠΑΕ αν έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμέλημα. Η λέξη «τελεσίδικα» είναι κλειδί για την ερμηνεία του νόμου σε αυτή την περίπτωση και φαίνεται πως αυτός είναι ο λόγος που στην εν λόγω διατύπωση, η τροπολογία Αυγενάκη την αντικαθιστά με τη λέξη «αμετάκλητα».

Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε αθλητικός παράγοντας θα απαγορεύεται να ασκεί διοίκηση μόνο σε περίπτωση που έχει καταδικαστεί από τον Άρειο Πάγο, δηλαδή σε τρίτο βαθμό.
Δηλαδή μπορεί ένας παράγοντας να έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του και να συνεχίσει κανονικά στη διοίκηση μίας ομάδας εφόσον προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
Με δεδομένο μάλιστα πως οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου κάνουν χρόνια να βγουν αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές ο Άρειος Πάγος δεν επικυρώνει ή αναιρεί κάποια απόφαση αλλά απλά την επιστρέφει στο Εφετείο για νέα εκδίκαση, η τροπολογία Αυγενάκη ανοίγει τον δρόμο σε καταδικασμένους παράγοντες και μάλιστα από δύο δικαστήρια, να συνεχίζουν να εμπλέκονται στα κοινά του ποδοσφαίρου για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτή είναι  τροπολογία Αυγενάκη για Μελισσανίδη

Η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τα κωλύματα των παραγόντων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρακτικά, για την Ενωση, εφόσον ψηφιστεί, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε κάνει χρήση του νόμου Βασιλειάδη όσον αφορά την παύση του κωλύματος που ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2019.
Κι αυτό διότι ο Μελισσανίδης ούτε διοικητική θέση ανέλαβε επίσημα στην ΑΕΚ, ούτε μετοχές απέκτησε. Η ΑΕΚ παρ' όλα αυτά εξέδωσε ανακοίνωση για την μεθόδευση του Αυγενάκη που, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, έχει και αιτιολόγηση την έκθεση Macolin, η οποία δεν καθορίζει ποσοστά που μπορεί να έχει κάποιος σε στοιχηματική εταιρία όταν ασκεί διοίκηση σε αθλητικό σύλλογο.

Οργή ΑΕΚ για την τροπολογία Αυγενάκη

Η Ένωση εγκαλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, γιατί «για ακόμα μια φορά δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσει τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, επιχειρώντας ξεκάθαρα να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ».
Πρόκειται για την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός και αφορά τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων επαναφέροντας το κώλυμα που είχε ο Δημήτρη Μελισσανίδης λόγω ΟΠΑΠ (συμμετοχή παραγόντων μέχρι 15% σε στοιχηματική εταιρεία), το οποίο είχε καταργηθεί με το νόμο Βασιλειάδη.
«Η τακτική Αυγενάκη είναι το λιγότερο επικίνδυνη και το τελευταίο που θα επιθυμούσαμε θα ήταν, για μία ακόμα φορά, να εκθέσει την ελληνική κυβέρνηση για ιδιοτελείς του σκοπούς και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» αναφέρει η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και καλεί τον υφυπουργό «να παραιτηθεί άμεσα από την ύποπτη μεθόδευση να περάσει τροπολογία για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, μην τολμώντας για προφανείς λόγους να το πράξει μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, να αποσύρει τη φωτογραφική του διάταξη και να αντιληφθεί -έστω και την ύστατη ώρα- ότι είναι υφυπουργός αρμόδιος για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και όχι υπηρέτης συμφερόντων, νοθεύοντας συστηματικά τον επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Για μία ακόμα φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν διστάζει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να επιβεβαιώσει τα συμφέροντα. τα οποία εξυπηρετεί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, επιχειρώντας ξεκάθαρα στην τροπολογία, την οποία με την υπογραφή του κατέθεσε, για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων, να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ.
Οσο κι αν οι προσπάθειές του για μία ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό και επί της ουσίας το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η καλλιέργεια πλαστών επιχειρημάτων σε συγκεκριμένους ανταγωνιστές μας στο άμεσο μέλλον, αφού την ΑΕΚ δεν μπορεί καν να την ακουμπήσει, η μεθόδευσή του δεν παύει να είναι ενδεικτική των προθέσεών του να δημιουργεί σε μόνιμη βάση προσκόμματα και εμπόδια σε βάρος της ομάδας μας.
Η τακτική Αυγενάκη είναι το λιγότερο επικίνδυνη και το τελευταίο που θα επιθυμούσαμε θα ήταν, για μία ακόμα φορά, να εκθέσει την ελληνική κυβέρνηση για ιδιοτελείς του σκοπούς και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
Καλούμε τον Υπουργό να παραιτηθεί άμεσα από την ύποπτη μεθόδευση να περάσει τροπολογία για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μην τολμώντας για προφανείς λόγους να το πράξει μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, να αποσύρει τη φωτογραφική του διάταξη και να αντιληφθεί -έστω και την ύστατη ώρα- ότι είναι Υφυπουργός αρμόδιος για ολόκληρο τον ελληνικό Αθλητισμό και όχι υπηρέτης συμφερόντων, νοθεύοντας συστηματικά τον επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό.

Το tweet του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την τροπολογία Αυγενάκη

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος την τροπολογία Αυγενάκη.

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος:
Βρε έρημε υπηρέτη τι τροπολογία είναι αυτή; Κατάδικοι παράγοντες να μπορούν να διοικούν ομάδες;Το κακό δεν είναι ότι δεν ντρέπεσαι εσύ, αλλά ότι δεν ντρέπεται ο Μητσοτάκης να σε διατηρεί σε αυτή την θέση! 
Αίσχος...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ