Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιες είναι οι 3 περιοχές της Ελλάδας χωρίς κανέναν κρούσμα κορωνοϊού

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις περιοχές οι οποίες από τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, δεν έχουν παρουσιάσει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊό.
Οι ελεύθερες από κορωνοϊό περιοχές, που δεν καταγράφουν κανένα κρούσμα ως τώρα, είναι τα Γρεβενά, η Ευρυτανία και η Φωκίδα. Η απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο ο κορωνοϊός δεν κυκλοφόρησε σε αυτές τις περιοχές και δεν μόλυνε κατοίκους δεν είναι εύκολη.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως, εφόσον η Covid-19 δεν εισέβαλε σε αυτές τις περιοχές μέχρι τις 23 Μαρτίου που τέθηκε το απαγορευτικό στην κυκλοφορία των πολιτών, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα το επόμενο διάστημα.

Οι 6 πιο πληττόμενες περιοχές της Ελλάδας

Στον αντίποδα αυτών υπάρχουν έξι περιοχές οι οποίες μοιράζονται την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά το υψηλότερο φορτίο, όπως αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.
Πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού έχουν η Ξάνθη, η Καστοριά, η Κοζάνη, η Λάρισα, η Αργολίδα και το Άγιον Όρος. Μάλιστα, η Καστοριά και το Άγιον Όρος βρίσκονται σε αυτή τη θέση από τον Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι τόσο στη Λάρισα όσο και στην Αργολίδα έχουν εντοπιστεί «κλειστές» εστίες επιδημικής έξαρσης, στη μεν Λάρισα πρόκειται για οικισμό Ρομά, στη δε Αργολίδα για δομή που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες στο Κρανίδι.
Αρκετά επιβαρυμένες από την πανδημία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και άλλες οκτώ περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για τις εξής: ΈβροςΘεσσαλονίκηΠρέβεζαΕύβοιαΑττική (πλην του δυτικού τομέα), ΑχαϊαΗλεία και Ζάκυνθος. Σε αυτές η επίπτωση του κορωνοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.00 πληθυσμού.
Σε 13 περιοχές της χώρας έχουν καταγραφεί λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Συγκεκριμένα, είναι η Κομοτηνή, το Κιλκίς, η Δράμα, οι Σέρρες, η Πιερία, η Πέλλα, η Άρτα, η Λευκάδα, η Φθιώτιδα, η Κόρινθος, η Μεσσηνία, η Λέσβος και η Χίος.
Τη γεωγραφική και ηλικιακή κατανομή του κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, με στοιχεία από την αρχή της επιδημίας έως και τις 26 Απριλίου. Γρεβενά, Ευρυτανία και Φωκίδα είναι οι τρεις Νομοί που παραμένουν αλώβητοι στον κορωνοϊό. Αντίθετα οι περιοχές Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδα έχουν τα περισσότερα κρούσματα.
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού σε 134. Από αυτούς οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα. 
Από το σύνολο των 2517 κρουσμάτων, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. 
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Σύμφωνα με τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας. Από την άλλη, οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (50 ανά 100.000 πληθυσμού που εμφανίζονται σε σκούρο πράσινο χρώμα) είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.
Όπως καταγράφεται στο παρακάτω διάγραμμα, ο ρυθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση στις 20 Απριλίου μετά τη διάγνωση 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.523 (5.5%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ