Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2 Ελληνόπουλα αποφάσισαν να δωρίσουν την βραβευμένη εφαρμογή τους στο κράτος – Το κράτος είπε όχι!

Αρχικά θα πρέπει να πούμε δύο λόγια για το Acropolis Rock το οποίο πρόσφατα απερρίφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets.
Η εφαρμογή έχει κερδίσει την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx και επίσης την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards

Το Acropolis Rock έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web στο Σαν Φρανσίσκο και Hello Culture στο Λονδίνο ενώ αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες πολιτιστικές εφαρμογές στο AppStore που έχει φανεί χρήσιμο σε χιλιάδες τουρίστες στον βράχο της Ακρόπολης.

Μερικές λεπτομέρειες από το έγγραφο της χορηγία που εστάλη στο Υπουργείο (αλλά φαίνεται πως δεν το βρήκαν και πολύ σημαντικό): Tο Acropolis Rock αποτελεί έναν πολυβραβευμένο ηλεκτρονικό ξεναγό, ο οποίος είναι ικανός, αποδεδειγμένα, να προσφέρει όλα τα παραπάνω

Μέσω μίας και μόνο σύγχρονης εφαρμογής, ο επισκέπτης έχει ολόκληρη την πόλη της Αθήνας στο κινητό του τηλέφωνο. Πρόσφατα, το Acropolis Rock σκαρφάλωσε στις πρώτες 30 θέσεις των εφαρμογών με τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρο το AppStore της Apple.

Προσφέρει μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, προσαρμόζοντας το περιεχόμενό του στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του εκάστοτε επισκέπτη. Παρέχοντας υψηλής ποιότητας πολυμεσικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις), η ξενάγηση μετατρέπεται σε μια ζωντανή διαδρομή που συνδέει τον επισκέπτη του παρόντος με το ένδοξο παρελθόν του χώρου.
Ακόμη, το Acropolis Rock παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο, τις ώρες λειτουργίας του και το κόστος των εισιτηρίων. Δεν σταματάει όμως μόνο εκεί.
 Η εφαρμογή προτείνει στον επισκέπτη χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και αναψυχής, τονώνοντας έτσι την τοπική αγορά, ενώ παράλληλα παρέχει οδηγίες πρόσβασης σε κάθε σημείο της πόλης με αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Κι όλα αυτά, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο ή επιπλέον κόστος.
Μέσω μίας και μόνο σύγχρονης εφαρμογής, ο επισκέπτης έχει ολόκληρη την πόλη της Αθήνας στο κινητό του τηλέφωνο. 
Πρόσφατα, το Acropolis Rock σκαρφάλωσε στις πρώτες 30 θέσεις των εφαρμογών με τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρο το AppStore της Apple. Αυτό έφερε και ως επιστέγασμα την επίσημη πρόσκλησή του στο παγκόσμιο συνέδριο Semantic Web του San Francisco.
Πίσω από την εφαρμογή αυτή βρίσκονται δύο νέα παιδιά: 
Ο Γιώργος Καρακατσιώτης, Μηχανικός Λογισμικού με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ο Βαγγέλης Πτερνέας που είναι επίσης Μηχανικός Λογισμικού και έχει βραβευτεί δύο φορές από τη Microsoft φορές με τη διάκριση Most Valuable Professional.
Τι συνέβη λοιπόν με την εφαρμογή;
Λίγες μέρες πριν το κείμενο του ενός εκ των δύο δημιουργών άρχισε να μοιράζεται στα social media και να γεννά σειρά ερωτηματικών. 
Ο Βαγγέλης Πτερνέας έγραψε: Η εταιρία μου αποφάσισε να δωρίσει την υπηρεσία στο κράτος. 
Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλάβαμε να διαθέσουμε την εφαρμογή μέσω των επίσημων φορέων του δημοσίου. 
Αναλάβαμε, επίσης, να καλύψουμε όλα τα κόστη συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα της εφαρμογής. Όλα. Τα πάντα. Για αντάλλαγμα, δεν ζητήσαμε απολύτως τίποτα. 
Ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να τοποθετήσουμε το λογότυπο της εταιρίας μας.
Το έγγραφο της χορηγίας μας υπάρχει διαθέσιμο online.
Θεωρήσαμε ότι μια τέτοια χορηγία θα τόνωνε την τουριστική αγορά και θα έφερνε αναγνώριση και έσοδα στο Δημόσιο.
 Θέλαμε να πούμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους τουρίστες που επέλεξαν την χώρα μας, ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. 
Μια Ελλάδα πέρα από τα capital controls και την πολιτική αστάθεια. Μια Ελλάδα που επιχειρεί, μια Ελλάδα που παράγει, και μια Ελλάδα που προσφέρει top-class υπηρεσίες για τα top-class πολιτιστικά μνημεία της.
Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η διαδικασία για μια χορηγία πρέπει να περάσει από αρκετή γραφειοκρατία και αρκετούς φορείς. Καταθέσαμε επίσημο, πρωτοκολλημένο αίτημα και περιμέναμε μια σειρά υπευθύνων από Υπουργεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων και ΤΑΠ να αποφασίσουν. 
Εν τέλει, το Σεπτέμβριο (ύστερα από 5 μήνες) λάβαμε απάντηση στην πρόταση χορηγίας μας.
Αρνητική απάντηση!
Το ελληνικό κράτος απέρριψε τον πιο επιτυχημένο ξεναγό με την αιτιολογία ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, σχεδιάζεται η δημιουργία εφαρμογών.
 Δηλαδή, το κράτος θα ξοδέψει χρήματα προκειμένου να φτιάξει κάτι παρόμοιο. 
Ενώ μπορούσε να το πάρει δωρεάν.”
Ο Βαγγέλη Πτερνέα μίλησε σχετικά με για το θέμα το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό και να παίρνει έκταση και του ζητήσαμε να μας πει λεπτομέρειες για την υπόθεση.
 Αρχικά μας περιέγραψε πώς και γιατί αποφάσισαν να κάνουν μια τέτοια εφαρμογή.
 “Παρατηρήσαμε ότι όλοι οι μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν τους δικούς τους επίσημους ξεναγούς. Η Ακρόπολη δεν έχει κάποιον. 
Οπότε, σκεφτήκαμε ότι ήταν μια ιδανική ευκαιρία να αποκτήσει.
 Εγώ και ο συνεργάτης μου είμαστε παιδιά φιλολόγων, οπότε έχουμε μια σχεδόν έμφυτη ευαισθησία σε τέτοια θέματα.” 
Γιατί δωρεάν;

“Η κύρια δραστηριότητα της εταιρία μας είναι η δημιουργία εφαρμογών για πελάτες. 
Γι’ αυτό το λόγο και δεν μας ενδιέφερε να λάβουμε χρήματα από το Acropolis Rock.
 Θέλαμε να δώσουμε την υπηρεσία στο κράτος χωρίς καμία υποχρέωση ή επιβάρυνση. 
Το μόνο που ζητήσαμε είναι να διατίθεται δωρεάν για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Πλέον, τα έσοδα από τις εφαρμογές που φτιάχνουμε για πελάτες επαρκούν ώστε να καλύπτουμε τα έξοδα συντήρησης της εφαρμογής Acropolis Rock.
 Γι’ αυτό το λόγο και την παρέχουμε, πλέον, δωρεάν από μόνοι μας.
Μετά την απόρριψη, νιώσαμε μια μικρή έκπληξη, αλλά γνωρίζουμε ότι κάθε κίνηση μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτό. 
Πιστεύουμε ότι είναι κρίμα που χάθηκε η θερινή περίοδος και που το σημαντικότερο μνημείο της Ευρώπης δεν έχει ακόμα δικό του επίσημο ξεναγό.” αναφέρει ο Βαγγέλης Πτερνέας.


Για να κατεβάσετε την εφαρμογή: Acropolis Rock

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ