Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΜΑΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Νέο σεμινάριο Σχεδιασμού Αγροκτημάτων με βάση τις αρχές και πρακτικές της περμακουλτούρας (permaculture) και με έμφαση στο Μεσογειακό κλίμα και τις ξηροθερμικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί τον  Σεπτέμβριο με εκπαιδεύτριες τις Rosemary Morrow και την αγαπημένη μας Τίνα Λυμπέρη στη Νέα Μάκρη, Αττικής!
H διεθνούς φήμης σχεδιάστρια και εκπαιδεύτρια περμακουλτούρας Rosemary Morrow έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα 13-ήμερο σεμινάριο σχεδιασμού περμακουλτούρας (Permaculture Design Course – PDC) από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 9 Οκτωβρίου 2015. Έχοντας σαν βάση την Αυστραλία, αλλά έχοντας δουλέψει και στην Νότια Ασία διδάσκοντας και δημιουργώντας σταθερά αγροτικά συστήματα μετά από 40 χρόνια εργασίας στον τομέα, παράλληλα με τη συγγραφή των βιβλίων “earth user’s guide to permaculture” καθώς και του αντίστοιχου εγχειριδίου για εκπαιδευτές “earth user’s guide to teaching permaculture”, “Family Seedsaving Book” και “A Good Home Forever (book and DVD)”, το συγκεκριμένο σεμινάριο θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στις βασικές αρχές και τις πρακτικές της περμακουλτούρας, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Bill Mollison, και συνοδεύεται από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό σχεδιασμού.
Μαζί της θα είναι και η Τίνα Λυμπέρη πρώην Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Εκπαιδευτικός Ενηλίκων, για την οποία η περμακουλτούρα είναι λύση για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, γι’ αυτό και γράφει ανάλογα εκπαιδευτικά άρθρα στο blog της, διοργανώνει εργαστήρια και σεμινάρια, καλλιεργεί οπωροκηπευτικά και εργάζεται ως σύμβουλος περμακουλτούρας (σχεδιασμός κτημάτων & καλλιεργειών), προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους σε έναν εναλλακτικό και ουσιαστικό τρόπο ζωής.
Εστιάζει στη χρήση των πόρων που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, με απώτερο σκοπό την προσωπική μας καλλιέργεια, αυτάρκεια και αυτονομία. Από το 2014 ανέλαβε και τη μετάφραση του ολοκληρωμένου οδηγού περμακουλτούρας: ‘earth user’s guide to permaculture’ της Rosemary Morrow ώστε να μπορέσει περισσότερος κόσμος να μπει στο νόημα και φιλοσοφία της αληθινής σημασίας της αειφορίας, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο 2015.
Η υλη του σεμιναρίου ομαδοποιείται στις παρακάτω θεματικές:
• Δεοντολογία, θεωρία, βασικές αρχές σχεδιασμού περμακουλτούρας και ανάλυση στοιχείων ενός συστήματος
• Τοποθέτηση και σχεδιασμός φιλικών προς το περιβάλλον κατοικιών
• Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας
• Ανακύκλωση και διαχείριση λυμάτων
• Βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών σε αγροτικές και αστικές περιοχές και κήπους
• Προστασία από λειψυδρία, συλλογή και διαχείριση νερού
• Οικολογικό έλεγχο παρασίτων
• Αποκατάσταση του χώματος και έλεγχος της διάβρωσης
• Διαχείριση ζώων φάρμας και υδατοκαλλιεργειών
• Ετοιμότητα για καταστροφές, πρόληψη και αποφυγή
• Ανεμοφράκτες και έλεγχος πυρκαγιών
• Γενικές αρχές φυσικής υγείας και ευεξίας
• Σχεδιασμός περμακουλτούρας για κοινότητες, προάστια και πόλεις
• Σχεδιασμός δασόκηπου για το μεσογειακό κλίμα
Στο σεμινάριο θα δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαιτερότητες των Μεσογειακών οικοσυστήματων αλλά και στις μεθόδους και τις τεχνικές που εφαρμόζονται σε ξηροθερμικές συνθήκες.
Μετά το σεμινάριο θα μπορούμε να:
• Παρατηρούμε και να αναλύουμε ένα αγροτικό ή αστικό τοπίο, να δημιουργούμε στρατηγικές σχεδιασμού για όλα τα μείζον κλίματα.
• Αναλύουμε το κλίμα και το μικροκλίμα και να αξιοποιούμε αυτά τα στοιχεία για πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό.
• Προετοιμάσουμε ένα πλήρες σχέδιο τοπίου με τη σωστή χωροθέτηση στοιχείων για διατροφική αυτάρκεια και ενεργειακή αυτονομία.
• Εντάξουμε τη δραστηριότητά μας στο οικοσύστημα που μας περιβάλλει με τον πιο φυσικό τρόπο.
• Ασκούμε και να σχεδιάζουμε ηθικά τοπικά συστήματα οικονομικής διαχείρισης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά αν αυτό είναι απαραίτητο.
Κόστος σεμιναρίου:
Το κόστος συμπεριλαμβάνει το σεμινάριο, τα χορτοφαγικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) με φρέσκα βιολογικά λαχανικά από το κτήμα, και τη διαμονή σε δωμάτια στυλ κοιτώνα με κουκέτες η σε σκηνές (υπάρχει και η επιλογή επίσκεψης του κτήματος μόνο τις ώρες του σεμιναρίου). Για την εξασφάλιση της συμμετοχής θα χρειαστεί μια προκαταβολή των €150. Η προκαταβολή αυτή επιστρέφεται μόνο σε περίπτωση που ακυρωθεί το σεμινάριο. Το υπόλοιπο θα εξοφληθεί με την έναρξη.
Αν μείνετε στο σπίτι σας:
€450 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μέχρι τις 31/8
€550 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μετά τις 31/8
Για κατασκήνωση/αιώρα:
€520 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μέχρι τις 31/8
€620 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μετά τις 31/8
Για κοιτώνα:
€590 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μέχρι τις 31/8
€690 – εάν κλείσετε & προκαταβάλλετε €150 μετά τις 31/8
Μερική υποτροφία για 2!

Παρέχουμε μερική υποτροφία (€300) για 2 έλληνες μαθητές που έχουν κάνει τη μετάβαση στο κτήμα τους και έχουν δυσκολίες πληρωμής. Συμπληρώστε το λόγο που αισθάνεστε πως αξίζετε την υποτροφία στα σχόλια της φόρμας εγγραφής για να διαλέξουμε τους 2 πιο αφοσιωμένους περμακουλτουρίστες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και στο τέλος έρχεται η Δικαίωση....στο ΦΕΚ 410/Β/3-2-2022 η Υπογειοποίηση Υψηλής Τάσης !!!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2021-2030 και εγκρίνει για τον Δήμο μας την: ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Υ/Τ  (από το ύψος του Κολυμβητηρίου Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι και εκτός ορίων του Δήμου μας )   ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ( καθ όλη την διαδρομή από Μεγ. Αλεξάνδρου Κολυμβητήριο έως και πλατεία Νησίδας όρια δήμου Ν. Φιλαδέλφειας)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Υ/Σ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GIS ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Για εμάς ως Δίκτυο Πολιτών ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  Αγ. Αναργύρων είναι ένα βήμα προς την δικαίωση όσων είχαμε δημοσιεύσει από το 2020   και μετά από σχεδόν 3 ετών συγκέντρωσης στοιχείων και συζητήσεων με ανθρώπους που είχαν και έχουν καθοριστική συμμετοχή για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. Είναι μια δικαίωση διαχρονικών προσπαθειών κατοίκων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ση

Ερώτηση- καταπέλτης στη Βουλή για την Αυτοδιοίκηση από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει επερωτήσεις κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης , όταν σύσσωμη καταψηφίζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Ν/Σ της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη για αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,την ίδια στιγμή τοπικοί κομματάρχες,στελέχη, μέλη του χώρου μας εκλεγμένοι σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού   έχουν επιλέξει να παίζουν τον διπλό ρόλο και του ΖΕΥΓΑ και του ΠΑΠΑ !!! Πως νιώθουν αλήθεια οι Βουλευτές μας όταν ορθά καταψήφιζαν τα Ν/Σ Μητσοτάκη Θεοδωρικάκου και σήμερα Βορίδη για τους  ΟΤΑ (έχοντας ξεκάθαρη θέση όλα αυτά τα χρόνια επί αειμνήστου Φώφης Γεννηματά μέχρι και σήμερα Ν.Ανδρουλάκη) και την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι τοπικοί κομματάρχες κλπ, στα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια τα υπερψήφιζαν και καταλάμβαναν και θέσεις σε όσα εσείς οι Βουλευτές μας καταψηφίζατε ; Αλήθεια πως νιώθετε όταν το έργο σας δεν υπερασπίζεται μέσα στα συμβούλια  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ; Αλήθεια πως νιώθουν σήμερα οι εκλεγμένοι αυτοί κομματάρχες κλπ (που λειτουργούν ω

ΟΣΕ Σ.Σ Αγίων Αναργύρων το ερώτημα παραμένει….. Γιατί τόση Βιασύνη ;

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης 24//11/2020   και σύμφωνα με τις νέες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Κεφαλογιάννη , μένει να δούμε αν η λαϊκή παροιμία ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ανταποκρίνεται στην διαχείριση του θέματος   της έκτασης του Σ.Σ Αγιών Αναργύρων απ την Δημοτική Αρχή….!!! Η απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη που έγιναν 27/11/20020 απ το βήμα της Βουλής διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία απ τις αντίστοιχες απαντήσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ( Παρασκευή 15 Νοεµβρίου 2019) απ το ίδιο ακριβώς βήμα και   χώρο, σε ένα βαθμό εκθέτουν την Δημοτική Αρχή σε ότι μέχρι σήμερα σχεδιάζει -προχωράει. Η τοποθέτηση του κ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της έκτασης του ΟΣΕ αφήνει ερωτηματικά στις βεβιασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρώτα πρώτα σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει και δεν διακρίνεται απ το ύφος του στις απαντήσεις που δίνει να υπάρχει η πίεση ή την κατεπείγον αξιοποίηση της έκτασης   , μάλιστα μιλάει για ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ